Motorfäste - HighFive

Nu erbjuder vi starka, vackra och lättmonterade motorfästen för dig som vill förändra monteringshöjden för utombordare på din båt. T.ex. om du har en båt byggd för kort rigg och vill montera en motor med lång rigg.

Om du har en båt som ursprungligen byggts för kort rigg, så kan det idag finnas flera skäl att montera en motor med lång rigg;

- Motorerna idag är tyngre än för 20-30 år sedan. Detta gör att motorkåpan riskerar att hamna närmare vattenytan med risk för vatteninträngning. Med motorfästet kommer motorn upp och du bibehåller motortillverkarens rekommendation om avstånd till vattenytan.

- Du får ett större urval motorer, eftersom flera tillverkare idag inte tillverkar maskiner med kort rigg.

- Du får fler möjligheter att anpassa på vilken höjd motorn monteras, vilket ökar chansen till en optimal installation.

-----------------------------------------------

Motorfästet är vridstyvt och tillverkat av syrafast rostfritt stål. Det är enkelt att montera och i många fall återanvänder man två av de befintliga monteringshålen i akterspegeln. Du kan höja monteringshöjden c:a 5" (12,5cm), motsvarande skillnaden mellan kort och lång rigg.

Vi rekommenderar motorfästet till motorer max 100 hk, max 150 kg.

Pris 4.740 Kr

Vi säljer även material för att byta ut akterspegelns befintliga monteringsplatta, tidigare ofta tillverkad av plywood, till ett nytt plastmaterial. Då monterar man bort den befintliga plywoodplattan och kopierar till det nya materialet, som sågas ut med sticksåg. Detta gör att man kan dölja gamla skruvhål, och gör att den nya installationen blir tät.